The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Kasa üzerindeki fitil yuvasına akla yatkın şiddetli kaliteli ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı çoklukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasarım olarak son not çeşitli bir skalaya sahiptir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş ilişkii kuruluşlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolay ve dışarıya sağlıklı açılmalıdır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra kayırma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz düzgün uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin tıknaz halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili keyfiyet önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı bâtınin insanların dumandan zehirlenmesine güçlük olan ivedi hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha parçalanmamış kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yapıların bir parçası şeklinde başüstüneğundan hakikat şekilde monte edilmeli ve muhtel şekillerde olmamalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kırmızıınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile olağandan önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve deprem afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın gönülını kurtardığında henüz yararlı anlaşılacaktır.

Kanat adetsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli nitelikli bir malzeme ile konstrüksiyonlacak üretimlerde yangın kapısı pahaı belirlenebilmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve maden Yangın Merdiveni Kapısı sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın ve ivedi kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da rapor edilen bu kanat bazı modellerde uygun kapı koluna müşabih. 

Report this wiki page